Tisztelt Szülők!

Megjelent az Oktatási Hivatal honlapján a középfokú felvételire vonatkozó tájékozató:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/KIFIR_TT_felveteli_taj_es_kereso?fbclid=IwAR2ta3rqt7kl0vHdPtIBjJHG9lLfkiAbf7zCVarfbDQUmu1FX0ZeeelARAM

KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső – Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára

2021. november 16.

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozza a 2022/2023. tanévre felvételt hirdető középfokú intézmények tanulmányi területeit, felvételi tájékoztatóit.

Az alábbi linken elérhető a kereső program, amelynek segítségével a leendő középiskolások és szüleik kereshetnek a középfokú iskolák által meghirdetett tanulmányi területek között és letölthetik az őket érdeklő középfokú intézmények felvételi tájékoztatóit.

KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a programban kizárólag azok az intézmények szerepelnek, melyek a középfokú felvételi eljárásban megadtak tanulmányi területet, és feltöltötték az intézmény felvételi tájékoztatóját. A tanulmányi területek szövegei kizárólag a középfokú iskolai képzések legfontosabb – jellemzően a felvételi eljárásra vonatkozó – információit tartalmazzák, és nem nyújtanak teljes körű felvilágosítást a képzés egészéről, nem helyettesítik sem a középfokú iskolák felvételi tájékoztatójának megismerését, sem a további tájékozódást.

A KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső program írásbeli vizsgahelyszín kereső modulja tartalmazza a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumi központi írásbeli felvételi vizsgát szervező gimnáziumok, továbbá a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények jegyzékét.

A programból leszűrhetők a − megadott keresési feltételeknek megfelelő − vizsgaszervező intézmények adatai, valamint az intézmény azon feladatellátási helyeinek adatai, ahol valamely tanulmányi területen az írásbeli felvételi vizsgán való részvételt kérik.

A jelentkezési határidő: 2021. december 3.

A jelentkezési lap a központi írásbeli vizsgára kitölthető:

·        ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával: a kitöltött elektronikus űrlapot véglegesítés után ügyfélkapun keresztül kell beküldeni. Az ügyfélkapun beküldendő elektronikus űrlap kitöltése előtt el kell olvasni a kitöltési útmutatót.

A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva lehet ügyfélkapun keresztül kitölteni:Közfelvir – Elektronikus jelentkezési felület

·        papíralapon, pdf formátumban vagy word docx fájlban kitöltött dokumentum nyomtatásával: a kitöltött és aláírt dokumentumot postai úton meg kell küldeni, vagy személyesen be kell nyújtani abba a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolába, amelyikben a diák a felvételit meg kívánja írni.

A jelentkezési lap erre a linkre kattintva pdf formátumban letölthető:Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (pdf)

A jelentkezési lap erre a linkre kattintva word docx formátumban letölthető: Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (docx)

Különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő) tanuló esetében – a vizsgaszervezés érdekében – szükséges a megfelelő szakértői vélemény, valamint a speciális körülmények, illetve eszközök igénylésére vonatkozó szülői kérelem csatolása a jelentkezési laphoz. Kérjük, hogy a kérelem kitöltését megelőzően olvassák el a Tájékoztató különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő) tanulók részére linken elérhető rövid összefoglalót, amely a speciális vizsgakörülményekre vonatkozó legfontosabb információkat is tartalmazza.

·        A szülői kérelem erre a linkre kattintva pdf formátumban letölthető: Szülői kérelem a központi írásbeli vizsga speciális vizsgakörülményeinek biztosítására (pdf)

A szülői kérelem erre a linkre kattintva word docx formátumban letölthető: Szülői kérelem a központi írásbeli vizsga speciális vizsgakörülményeinek biztosítására (docx)

(Az ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával benyújtott jelentkezés esetén az űrlapfelületen lehetőség van a szülői kérelem kitöltésére és a szükséges dokumentumok csatolására is.)

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a központi írásbeli vizsgák jelentkezési lapja CSAK a központi írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze az eljárás későbbi szakaszában használatos felvételi jelentkezési lappal.

A központi írásbeli vizsgákra vonatkozó további részletes információkat találhatnak az alábbi linkekre kattintva:

·        Tájékoztató a központi írásbeli vizsgákról

·        Tájékoztató a középfokú beiskolázás egységes írásbeli felvételi vizsgáinak – magyar nyelvi és matematika – feladatlapjairól

·        Az írásbeli felvételi vizsgákon használható segédeszközök

·        Központi írásbeli feladatsorok, javítási útmutatók

·        A beiskolázással kapcsolatos feladatok, határidők a 2021/2022. tanévben, és a feladatok időrendi áttekintése

·        Adatvédelmi tájékoztató a középfokú felvételi eljárás során kezelt személyes adatokról

TOVÁBBTANULÁSI FÓRUM
2021. október 7-én 17 órától a Dunaharaszti József Attila Művelődési házban

Továbbtanulási fórum

ANGOLTANÁROK RÉSZÉRE 2021.október 5-én, kedden IDEGEN NYELVI NAPOT szervezünk  iskolánkban

Szeretnénk ezt az eseményt hagyománnyá tenni a térség angoltanárainak, lehetőséget teremtve a tapasztalatcserére, beszélgetésre.

A nap programja:
14.00-14.45  Bemutató óra 2.osztályban
Tanár : Simon Andrea
Az óra témája: „Flashcard games”.
Helye: Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Rákóczi u. 1. 15.terem

15.00-16.00   Esztergályos Kolos (Senior ELT Consultant & Teacher Trainer, Oxford Kiadó) előadása.
Téma: Tanulási nehézséggel küzdő gyermekek az angolórán

A foglalkozás során áttekintjük a legtipikusabb tanulási nehézségeket, megvizsgáljuk, hogy milyen jelekre érdemes odafigyelni, illetve, hogyan tudjuk bevonni a nehézséggel küzdő tanulókat az órán különböző technikák és feladatok segítségével. (A foglalkozás magyar nyelvű)
Helye: Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Rákóczi u. 28. 

16.00- beszélgetés, tapasztalatcsere.

Ha számíthatunk részvételetekre, kérjük jelentkezéseteket küldjétek el az andrea.simon@frakoczi.edu.hu emailcímre szeptember 25-ig!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Dunaharaszti, 2021. szeptember 1.                                   

Simon Andrea
angol nyelvtanár

Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata a 2021/2022-es tanévre vonatkozóan

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

A középfokú felvételi eljárásban 2021. március 22. és 25. között van lehetőség a módosított jelentkezések elektronikus megküldésére a KIFIR rendszerben.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/jelentkezes_modositasa_0322_0325

A felvételi jegyzékre, a rangsorokra és a végeredményre vonatkozó kérdésekre a Középfokú beiskolázás – Gyakran ismételt kérdések menüpont ad részletes tájékoztatást.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/gyakran_ismetelt_kerdesek?itemNo=4

Ha az általános felvételi eljárás időszakában a tanuló nem nyert felvételt egyetlen középfokú iskolába sem, akkor használja ki az aktuális tanév rendjéről szóló rendeletben meghatározott rendkívüli felvételi időszakot. Ekkor a továbbtanulás intézése már egyénileg, közvetlenül a középfokú iskolákban való jelentkezéssel, egyeztetéssel történik. A rendkívüli felvételi eljárás már nem része a középfokú intézmények felvételi információs rendszerének (KIFIR), de a Hivatal segítséget nyújt azzal, hogy azoknak a középfokú iskoláknak az adatait, ahol a felvettek alacsony száma miatt rendkívüli felvételi eljárást kell kiírni, tájékoztatásul közzéteszi a honlapján. A rendkívüli felvételi eljárást kiíró középfokú iskolák adatai várhatóan május első hetétől lesznek elérhetőek a www.oktatas.hu honlapon