Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata a 2021/2022-es tanévre vonatkozóan

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

A középfokú felvételi eljárásban 2021. március 22. és 25. között van lehetőség a módosított jelentkezések elektronikus megküldésére a KIFIR rendszerben.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/jelentkezes_modositasa_0322_0325

A felvételi jegyzékre, a rangsorokra és a végeredményre vonatkozó kérdésekre a Középfokú beiskolázás – Gyakran ismételt kérdések menüpont ad részletes tájékoztatást.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/gyakran_ismetelt_kerdesek?itemNo=4

Ha az általános felvételi eljárás időszakában a tanuló nem nyert felvételt egyetlen középfokú iskolába sem, akkor használja ki az aktuális tanév rendjéről szóló rendeletben meghatározott rendkívüli felvételi időszakot. Ekkor a továbbtanulás intézése már egyénileg, közvetlenül a középfokú iskolákban való jelentkezéssel, egyeztetéssel történik. A rendkívüli felvételi eljárás már nem része a középfokú intézmények felvételi információs rendszerének (KIFIR), de a Hivatal segítséget nyújt azzal, hogy azoknak a középfokú iskoláknak az adatait, ahol a felvettek alacsony száma miatt rendkívüli felvételi eljárást kell kiírni, tájékoztatásul közzéteszi a honlapján. A rendkívüli felvételi eljárást kiíró középfokú iskolák adatai várhatóan május első hetétől lesznek elérhetőek a www.oktatas.hu honlapon