Sulicitta – avagy futóverseny kicsit másként

A járványügyi helyzet komoly megpróbáltatások elé állította az iskolákat is. Hagyományosan kezdtük az évet, sok-sok higiéniai szabály betartásával. Éves munkatervünk tele programokkal, amelyeknek töredékét sem tudjuk biztonságosan megtartani, miközben a gyerekek ki vannak éhezve a közösségi programokra.

Ezért örültünk meg nagyon a BSI-től kapott e-mailnek, amely felajánlotta az iskoláknak a megmaradt Vivicitta futás érmeit, ha rendezünk futóversenyt.  A BSI sportversenyein (SPAR futás) évek óta a legtöbb főt mozgósítjuk az agglomerációban, ezért éltünk a lehetőséggel. Ügyelve arra, hogy ne keveredjenek a gyerekek, 4 napon keresztül tartottuk meg a futást, minden nap másik évfolyamnak.

A verseny a Sulicitta elnevezést kapta. Arra is figyeltünk, hogy az osztályok külön-külön futották le a két iskolakört. A tanulók zenés bemelegítés után indultak, és minden befutó nyakába érmet akasztottak az osztályfőnökök. Az évfolyam legjobb fiú és lány futóját vivicittás feliratú futópólóval ajándékoztuk meg.

A legjobbak évfolyamok szerint:

–         5. évfolyam: Lelkes Viktória és Rékási Kristóf,

–         6. évfolyam: Dudás Bettina és Juhász Máté,

–         7. évfolyam: Szalai Fanni és Desbordes-Korcsev Brúnó,

–         8. évfolyam: László Brigitta és Van Der Velde Donát.

Nagyon vidám hangulatú 4 napon vagyunk túl, ahol mind a gyerekek mind a kollégák jól érezték magukat. Köszönjük a lehetőséget!

KiSDuNa Tv – videó anyag: http://kisdunatv.hu/?file=videok/2020/202042/8758.mp4