Rákóczisok sikere a XXVIII. Területi népdaléneklő versenyen

2022. november 16-án délután nagy izgalommal indultunk Szigetszentmiklósra.  Moldvai népviseletbe öltöztek a lányok, dúdolgatott az a bátor fiú is, aki csengő hangjával elkápráztatta a közönséget.

A Bíró Lajos Általános Iskola tantermében kellemes, hangulatos környezetben élvezhettük a szebbnél szebb dallamokat. Egyik dal különlegesebb volt, mint másik. Sokat tanulhattunk egymástól.

Tanulóink egyéni és csoportos kategóriában is indultak. A 3.b osztályos lányok, a Vidám csicsergők, bronz minősítést szereztek. A 3-4. osztályosok korcsoportjában Bodnár Amina, 3.d osztályos tanuló ezüst minősítést kapott.

Kodela Eszter (5.C) csodálatos hangjával levette a  zsűrit  lábáról. Előadását arany minősítéssel jutalmazták. Gál-Zilahi Dominik (5.b) szatmári dalokat énekelt és az ezüst minősítést kaphatta meg.  Új felfedezettünk, Juhász Panna Tünde a 7-8. osztályosok közül a legjobbnak bizonyult, az arany minősítést nyerte meg.

Igyekszünk minden lehetőséget kihasználni, hogy megmutathassuk milyen szépek az igazi magyar népdalok. Ezt a kincset érdemes megőrizni. Mindig lesznek fiatalok, akik továbbvihetik örökségünket.

Gondos Brigitta